Uutiset

Akatemiaprofessori Visa Koivunen valittu IEEE Distinguished Lecturer -luennoitsijaksi

30.09.2014 IEEE Distinguished Lecturer -ohjelmaan valitaan alansa arvostetuimpia tutkijoita, jotka luennoivat uusimmista tutkimussuuntauksista maailmanlaajuiselle tutkimusyhteisölleen.

Sähkötekniikan korkeakoulun tutkijat palkittiin ITC'26-konferenssissa

26.09.2014 Esa Hyytiä ja Samuli Aalto saivat konferenssin parhaan paperin palkinnon ITC'26-konferenssissa.

Dekaani Tuija Pulkkinen nimitettiin Aalto-yliopiston vararehtoriksi

16.09.2014 Tutkimuksesta ja innovaatioista vastaavaksi vararehtoriksi nimitettiin viisivuotiskaudeksi filosofian tohtori, avaruustieteen ja -tekniikan professori Tuija I. Pulkkinen (s. 1962).

Telecom Forum on täällä jälleen!

16.09.2014 Syksyn luennot alkavat 23.9.2014 Sähkötekniikan korkeakoululla. Tule mukaan!

Suomi tarvitsee menestyäkseen yliopistojen ja teollisuuden vuoropuhelua

29.08.2014 Yhteistyöllä ratkaistaan niin energiaan kuin terveyteenkin liittyviä suuria taloudellisia ja yhteiskunnallisia haasteita, todettiin Sähkötekniikan korkeakoulun kumppanuusseminaarissa.

Ville Pulkille palkinto elokuvien äänitekniikan edistämisestä

28.08.2014 Professori Ville Pulkki saa Samuel L. Warner -muistomitalin elokuvien äänitekniikan edistämiseksi tehdystä työstä. Mitalin myöntää yhdysvaltalainen elokuva- ja televisiotekniikan yhteisö The Society of Motion Picture and Television Engineers® (SMPTE®).

Netin huijauskirjeet tepsivät yhä – oppiaineeksi digitaalinen kansalaistaito?

20.08.2014 Professorit pohtivat kyberturvallisuuden uhkia keskustelutilaisuudessa.

Skyvan-tutkimuslentokone osallistuu Oulun lentonäytökseen

05.08.2014 Sähkötekniikan korkeakoulun tutkimuslentokone SHORT SC7 Skyvan on mukana Oulussa järjestettävässä lentonäytöksessä 8.–9. 8.2014. Skyvan osallistuu sekä maanäyttelyyn omalla esittelypisteellään että itse lentonäytökseen.

Internetin kattojärjestö alkaa kartoittaa Internet-yhteyksiä Nettitutkalla

22.07.2014 Ihmisiä eri puolilla kannustetaan maailmaa lataamaan Netradar-version, ja mittaamaan sillä nettiyhteyksiensä laadun.

Aalto-yliopiston opiskelupaikka heltisi 1661 uudelle opiskelijalle

02.07.2014 Uusista opiskelijoista 288 aloittaa Sähkötekniikan korkeakoulussa.

Aallon menestyminen vaatii rohkeita päätöksiä

25.06.2014 Kukaan ei voi olla paras kaikessa. Siksi Aalto-yliopiston on löydettävä vahvuutensa ja uskallettava panostaa niihin kunnolla, uskoo vuorineuvos Jorma Eloranta, joka promovoidaan lokakuussa Aalto-yliopiston kunniatohtoriksi yhdessä yhdeksän muun tieteen, tekniikan ja yhteiskunnan vaikuttajan kanssa.

Valaistukseen käytettävää sähköä voidaan säästää miljardeilla euroilla vuodessa

24.06.2014 Aalto-yliopiston ja Mittatekniikan keskus MIKESin tutkijat ovat onnistuneet pienentämään valotehokkuuden mittausepävarmuutta kahdesta prosentista prosenttiin. Se vastaa noin neljän miljardin euron arvoista sähköenergian säästöä vuodessa.

Suomen Akatemialta rahoitusta kuudelle Sähkötekniikan korkeakoulun tutkijalle

13.06.2014 Suomen akatemia on myöntänyt noin 36 miljoonaa euroa luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen akatemiahankkeisiin.

Turvallisuusasiantuntija Jarno Limnéll professoriksi Aalto-yliopistoon

12.06.2014 Sotatieteiden tohtori, VTM, kapteeni evp. sekä Intel Securityn kyberturvallisuusjohtaja Jarno Limnéll on nimitetty kyberturvallisuusalan professoriksi Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakouluun 1. syyskuuta 2014 alkaen viisivuotiskaudeksi.

Yksi puhelin, monta liittymää – tulevaisuuden teknologiat voivat mullistaa mobiilinettikäytön

12.06.2014 Usean liittymän yhtäaikainen käyttö voi tulevaisuudessa mullistaa sekä kuluttajien internet-palveluiden käyttöä että operaattoreiden liiketoiminnan, selviää DI Henna Suomen Aalto-yliopistossa tehdystä väitöstutkimuksesta. Mikäli päätelaitteiden moniverkkoliityntä ja monitieprotokollat leviävät laajempaan käyttöön, operaattorien välinen kilpailu kiristyy, koska käyttäjän kustannus vaihtaa internet-yhteys operaattorilta toiselle pienenee ja hän voi helpommin valita tarkoitukseensa sopivimman verkon.

Paavo Alku valittu akatemiaprofessoriksi kaudelle 2015 - 2019

11.06.2014 Professori Paavo Alku signaalinkäsittelyn ja akustiikan laitokselta on valittu akatemiaprofessoriksi viisivuotiskaudelle 2015--2019. Alkun lisäksi Suomen Akatemian hallitus valitsi kuusi uutta akatemiaprofessoria.

Opiskelijajoukkue suuntaa finaaliin IEEE:n maailmanlaajuisessa suunnittelukilpailussa

10.06.2014 Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijaryhmä on kivunnut kolmen parhaan joukkoon kansainvälisen tekniikan alan järjestön IEEE:n suunnittelukilpailussa.

Tutkimuskentältä tulevaisuuden teknologiatuotteeksi

09.06.2014 Miten tieteellinen tutkimus tulee helpottamaan ihmisten elämää? Yhä useammat laitteet ovat kytkeytyneitä internetiin − mitä asioiden ja esineiden Internet (internet of things) vaatii tulevaisuudessa ja mitä hyötyä se tuo ihmisille? Millaisia mahdollisuuksia uudet materiaalit, kuten grafeeni, tuovat muun muassa tiedonsiirron ja tietokoneiden nopeuteen? Kuinka sähköverkot voidaan rakentaa aiempaa helpommin, kustannustehokkaasti ja nykyistä luotettavimmiksi?

Matemaattisten mallien avulla säästöjä keskusvarastojen toimintaan

06.06.2014 Aalto-yliopistossa on tutkittu matemaattisia malleja, jotka tehostavat keskusvarastoilla tehtävää tuotteiden keräystä. Optimoinnin avulla on mahdollista saavuttaa kuljettuun matkaan 16 % säästöä keräämällä samankaltaiset tilaukset yhdessä. Ottamalla keruudatasta muodostetut työntekijöiden taitoprofiilit mukaan optimointiin, saadaan oikean tyyppisellä työnjaolla 9 % säästöä tilausten kokonaiskeruuaikaan.

Akatemiaprofessori Visa Koivunen piti vuoden 2014 Distinguished Lecturer -luennon

04.06.2014 Akatemiaprofessori Visa Koivunen kutsuttiin pitämään vuoden 2014 Distinguished Lecturer -luento Villanova yliopiston tekniikan korkeakoulussa (Villanova University, College of Engineering, Pennsylvania, Yhdysvallat).

RSS 2.0 -syöte